Stránka 1 z 1

Slivovice

Napsal: sob 31. kvě 2014, 19:43
od Blein
Zdravím,

mám dotaz, myslím, že není ani tak off. Hlavně jsem se rozhodl jej napsat sem, protože vím ,že zde nejsou žádní blbci.


Jak známe historky od dědečků, od tatínků i dokonce už z vlastních zkušeností, že po vypálení kořalky rozbily demión se slivovicí, protože se jim utrhlo ucho u proutěného obalu.


mně se stala neobvyklá menší nehoda. Nechal jsem v demiónu hadičku, kterou vytahuji slivovici do skla.

Po čase jsem si toho všiml, hadice, která byla ponořená ve slivovici změnila barvu z oranžové na bílou. Slivovice bohužel z číré na růžovou.
Nevím co s tím, zda to vůbec pít, kdyby se jednalo o 2 litry neřešil bych to jedná se ale o 25l 68%slivovice.


Otec řekl, že to vyžere jakmile dojdou zásoby ze skla, hehe. A že pro jistotu to nebude ani ředit.


Děkuji za radu a info.

Doufám, že ti, kteří mi neporadí jsem aspoň rozesmál svoji historkou.

štaprdle

Napsal: sob 31. kvě 2014, 21:59
od Béda
No... v methylalkohol se to asi neproměnilo. Jestli to nějak podezřele smrdí, tak bych to předestiloval. A jestli to nesmrdí, tak bych do sebe kopnul malé štamprdlátko, sednul si před zrcadlo a pozoroval, zda-li na obličeji (či jiných choulostivých místech) nenaskakují na kůži růžové fleky.
No a když se nebude nic dít, ( ani po 3 hodinách) tak bych vylohnil ještě 2 až 4 panáky a opět pozoroval. Pokud se po 5 panácích začne vlnit zrcadlo, nebo se rozdvojovat, nemá to s vylouhovanou hadicí nic společného. Při tak vysoké koncentraci jde o normální jev, hadice nehadice.
Béda

Napsal: ned 01. čer 2014, 08:49
od jaroš
Klidně to zkonzumuj,mně letos 20 litrů samo od sebe zbělelo jak mlíko a dnes mám sotva 3 litry. :D

Napsal: ned 01. čer 2014, 21:34
od frank9
Na to zbělení je dobré destilát vyčeřit Bentonitem pro vinaře. Pěkně to ten kal odstraní.

Napsal: pon 02. čer 2014, 08:42
od osel
bílej zákal sám zmizne v řádu týdnu max měsíců, stalo se mě to už několikrát a vždycky jsem měl po čase čirou slivku, je to něčím v kvasu co se projeví u pálení - říkal palírník moc si toho nepamatuju :idea:

Napsal: pon 02. čer 2014, 15:59
od kerut
no, to je zvlastni, ze by se do alkoholu treba extrahovalo barvivo z hadice ? hmm ? :tooth:

co je to zac vi cert, a mozna vyrobce hadice.. bud to - pokud chces mit jistotu uchylne zdravotni evropskounijni nezavadnosti - proste predestiluj, nebo po tom proste nepatrej a vypij to, osobne dost pochybuju ze v takove koncentraci (na zruzoveni etOH staci fakt malo) by cokoliv mohlo ublizit vic nez ta ostatni (v dnesni dobe kdy se meri kazda picovina) vsudy pritomna "cihajici nebezpeci" :-D

kazdopadne priste bych pro "peroralne konzumovany ethanol" doporucil silikonovou hadici, ..a ani tu bych asi (uz z hygienickych duvodu - etOH na stenach se odpari, a zbytek... fuj..) v koralce nekoupal jaksi trvale :puffy:

Napsal: čtv 17. črc 2014, 21:43
od Blein
Jen tak pro info.

Nakonec se s tím nedělalo nic.

Mám za sebou 2 litry otec 4, hh rád se napije.
Žádné další hadice nám nenarostli, takže to vypadá, že je to nakonec v pořádku. A pro návštevu na nalítí mám připravené sklinky, kde je ponořená sušená švestka, takže barva je ještě tmavší a je to na co svést. Dokonce kořalku vychvalují.

A teď hurá do palírny s třešní a s bezem. 8)

d

Napsal: pát 18. črc 2014, 16:47
od Béda
Děkujeme za zprávu, koukám že to dobře dopadlo. Jak vidno, k selhání důležitých orgánů nedošlo ani při obrovském průtoku zkrze veškeré živočišné tkáně. :D Konec dobrý, všechno dobré. Vychlastat.