Kam to speje, aneb "REACH" v akci

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Pandy
PFG
Příspěvky: 396
Registrován: stř 20. říj 2004, 19:23
Bydliště: Huzošima

Příspěvek od Pandy »

Navrhuji ubrat trochu plynu z názorů výše uvedených. Jednak není moc dobré prezentovat vyhraněné osobní názory je to zase odvrácená strana novinářských informací,
Předně u nás platí vyhl.232/2004 o závazné klasifikaci chemických látek....opět podotýkám ..je to ZÁVAZNÁ... klasifikace která určuje nebezpečné vlastnosti chemických látek. Dále dle zákona o chem látkách je přesně určeno kdo může určovat nebezpečné vlastnosti ,v každém případě je to výrobce a dále ten kdo jej uvádí na trh /např dovozce/
Nikdo jiný nemá žádné právo tyto vlastnosti uvádět,pokud se tak děje je to za účelem postrašit stádo ovcí,mít in reportáž a já nevím co ještě.Právní podstata samozvaných určovačů nebezpečných vlastností má hodnotu nula nula nic.
Samozřejmě je řada chemikálíí jenž podléhají jinému zákonu o omezeném prodeji ..např toluen atd.Ale na to je vždy samostatná vyhláška.
Tvrzení že se dá něco z něčeho vyrobyt je sice pěkné,ale je to vždy tvrzení ,aby byla naplněna skutková podstata je nutné tak učinit,existuje samozřejmě i paragraf přípravy na tr.čin ale ten se dost těžko prokazuje.
Že se připravuje zákon s seznamem chem látek jejich prodej bude omezen se ví dlouho ,ani se ale nedivím,protože si dobře nedovedu představit omezení prodeje např.acetonu.
Druhák bych při vynášení soudu nad policií byl taktéž trochu v mezích. policie si nemuže při výslechu či podání vysvětlení použít fyzické násilí či psychický nátlak,tyto akty jsou vysloveně v tr.zákoně uvedeny,policajti to moc dobře ví . A je dost případů mediálně známých kdy tak sice učinili ale pak to i pěkně obesrali.
A na závěr k kauze Hg kovová ta je uvedena v zákoně jen jako T .
Nějaký šťoural sice může podotknout že je uvedena v příloze č.1 nařízení vlády č.114/1999 Sb ale......je tam doslova uvedeno: rtuť,anorganické sloučeniny a dále nemá identifikaci CAS ale pouze Indexové číslo ES. Z čehož dle mě plyne že se jedná pouze o Hg sloučeniny vyjma uvedených jmenovitě jichž se to netýká /např rumělka/ . Je zde tím možná zajímavá kolize zákona mezi 232/2004 a 114/1999 což by měl jistě rozseknout sodní znalec ,což ale vzhledem k tomu ,že je to vždy jeden pitomec větší než druhý /výjímka se jistě najde/ tak je držení hg na pěknou tahanici po soudech.
Uživatelský avatar
draslík
Příspěvky: 190
Registrován: stř 30. led 2008, 12:46

Příspěvek od draslík »

Nezbývá mě než souhlasit s Pandym, jedna věc je psaný zákon a druhá věc je IQ novinářů.
Teď si s ironickým úsměvem na tváři vzpomínám - nedávno, asi rok tomu je, v Třebíči odevzdával jeden prasoprodavač archivních chemek ( 17-18 let?) zásilku k odeslání na místní poštu. Nejeden kolega jistě ví, o kom mluvím - kecy typu "nic se stát nemůže" a bůhví co ještě. A přitom balil vesele dusičnan rtuti do plastovejch pytlíků..jenže jak se říká, tak dlouho se chodí s hrncem pro vodu, až se ucho utrhne - a taky jo, co je mi známo tak v tom balíku prdnula lahev se rtutí či co a na poště se to celý vylilo + nješt nějaký T+ Hg sole. Uvakuace pošty s okolím, policajti, hasiči, pyrotechnici a bůhví co ještě, a světe div se, typ dostal akorát sprďana, průser skoro žádnej, výjezd ani nic takovýho taky neplatil, a to dost možná kvůli pár kontaktech u policajtů. No a chemky prodává vesele dál.
Takže ono na tom přeci jen něco bude :wink:
nemá to cenu v těch gramech... :fun:
Uživatelský avatar
AKA the A
Příspěvky: 227
Registrován: pát 16. lis 2007, 16:02
Bydliště: K.n.O.

Příspěvek od AKA the A »

Dalca : nejni náhodou "tuning" nafty (či benzínu) výroba paliva? :wink:

Pokud ti totiž stát "milostivě dovolí" si vyrobit palivo (i pro vlastní potřebu), bude na oplátku žádat spotřební daň, jinak tě označí za zloděje - dodvolil sis neplatit daň :evil:

Jinak na chatě taky máme hromady asbestu(radši ani nechci vědět, čim je natřený dřevo) a chata samotná jaksi neodpovídá orazítkovaný dokumentaci... ale furt tam je!
Ponaučení - kde není žalobce, není ani soudce! :twisted:
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Novinari

Příspěvek od Atrey »

Co se tyce novinaru mam schovanou fotku z MF dnes.
Na fotografii stoji hasic u mlzne clony pri uniku chloru a titulek zni:
Podnikovy hasic stojici u gejziru chloru unikajiciho z hadice:))
Proste vrchol kretenismu.
Uživatelský avatar
Buk
Moderátor
Příspěvky: 558
Registrován: pon 18. říj 2004, 19:39

Příspěvek od Buk »

No vcelku dobře je problematika pisálků popsaná zde

Kód: Vybrat vše

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010091202
...i když tento blog zná už každý... ;) .
flash
Příspěvky: 124
Registrován: stř 05. zář 2007, 12:08

Příspěvek od flash »

Buku, zrovna ted jsem chtel D-fense napostovat, kdyz se zacalo tolik mluvit o ovcanstvi. Ted nedavno jsem jel autem a v radiu jsem poslouchal nejakou slepicku, ktera rikala jak je ta rtut hrozne fujky a kdo by to vubec kupoval, pokud to neni zrovna nejaky terorista atd. No nic. V pripade nejakeho pruseru doufam, ze kazdy vcasne varuje sve blizni a spravi je o tom, jak se zachovat.
Uživatelský avatar
Dalca
PFG
Příspěvky: 236
Registrován: pát 16. pro 2005, 21:48
Bydliště: Brno

výroba paliva

Příspěvek od Dalca »

AKA the A, já bych se toho nebál....
Vzhledem k množství který do nafty leju (na 60 litrů nafty 0,06 ÷ 0,1 litru nitrátu - větší koncentrace už není zřetelně přínosná)....
Hlavní je, že motor jede potichu, prodleva vznícení zkrácena na minimum, neřeším jestli náhodou v naftě je víc či míň řepky....
No a nitrát kupuju, nevyrábím...(nerad přiznávám, ale netuším, jak jej domácky vyrobit)

No a v modelařině se stejně standartně jezdí a lítá na nitrometanový směsky... předpokládám, vzhledem k spotřebě všech modelářů v ČR toto asi nebude hlavní zájem výběru spotřební daně z paliv.

Jen mně dycky nadzvedne ze židle úroveň leckterého zpravodajství... a Tlak mi trvale zvedá profesionalita a úroveň mnohých složek PČR, našich milých pomahačů a chráničů.
Umřel s udiveným výrazem na tváři: "Někde se asi stala chyba.."
alchemi
PFG
Příspěvky: 178
Registrován: ned 09. led 2005, 22:49
Bydliště: praha

...

Příspěvek od alchemi »

Babička do nafty občas přileje něco EGDN (200 mg/L) a světe div se, funguje to taktéž :wink: Jako ideální se mě jeví směs jedlý olej (řepka, slunečnice) s naftou, 1:1 a k tomu přídavek EGDN. Motor vykazuje velice klidný chod, ochotně se vytáčí tam, kam se s čistou naftou nedostanu + příjemně voní po řízkách :lol: Na čistém oleji, či směsce naftou je naježděno cirka 70 000 km, závada žádná, úpravy motoru nulové. Jen v zimním období je třeba s olejem šetřit, neb motor špatně chytá.
Odpovědět