Jedovaty cesnekovy extrakt?

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
tarran
Příspěvky: 29
Registrován: pon 10. bře 2008, 18:34

Jedovaty cesnekovy extrakt?

Příspěvek od tarran »

Chapu, ze pridavam ponekud offtopic tema, ale snad mi to nekdo bude schopen zopdovedet (strycek google to nedokazal, mozna jsem se ale jenom spatne ptal). Pry cteni Pyrotechniky tajemstvi zbavene jsem narazil na informaci, ze v Sarajevu (v dobe Balkanskeho konfliktu) byly strely do malorazek namaceny pres noc do cesnekoveho extraktu. Zasazeni pak meli umirat na otravu krve. Me se to zda ponekud nepravdepodobne, zvlast kdyz cesnek pusobi antibaterialne... Nema nekdo z vas k tomu nejake info?
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Příspěvek od Atrey »

Jo je to mozne, pokud by ovsem byly olovene. Pak jsou naleptane a otrava olovem. Jinac se spise pouzivaji naskrabana jatra a kulky, ci broky nechaji do druheho dne v teple uschnout. Pak je otrava krve zarucena.
Pravý prd je silný, má hustotu větší, nebo rovnu atmosféře jej obklopující, tvoří nezaměnitelnou vůni brokolice a obvykle vyžaduje utření zadnice.
babuc
Příspěvky: 114
Registrován: úte 15. kvě 2007, 16:56
Bydliště: Falknov

Příspěvek od babuc »

Mafiáni z Itálie natírali kulky česnekem. To proto, aby se oběť atentátu, pokud by se nezdařil, lépe zhojila. Měli úctu, hoši.
Po atentátu prý byl cítit střelný prach a česnek...
Uživatelský avatar
Dora
Moderátor
Příspěvky: 206
Registrován: úte 16. led 2007, 23:29
Bydliště: Betelgeuze

Příspěvek od Dora »

O "česnekovaných" střelách do malorážky píše ve svých (rozhodně ne bezchybných) publikacích i Antnonín Kuchyňka / Střelivo zvláštního určení.
Je sice fakt, že každá kontaminace otevřené rány zhoršuje možnost jejího zhojení, zvláště, je-li třeba omezená lékařská péče, nadruhou stranu, je česnek poměrně dobré dezinficiens...
Takže, tohle asi zde nevyřešíme, a navíc, nepokládám za vhodné prezentovat morbidity tohoto druhu zde.

Zcela na okraj, střela z malorážky zanechává mj. dík snadné deformaci střely (absence pláště střely, výrobní provedení HP) dost ošklivá zranění i tak. O tom, že zásah malorážkou při neštastném umístění může být i smrtelný i na nečekaně větší vzdálenost také netřeba pochybovat.
„Čas je jen hrst listí ve větru.“
tarran
Příspěvky: 29
Registrován: pon 10. bře 2008, 18:34

Příspěvek od tarran »

Tak jsem si na tohle tema vzpomel, kdyz jsem sledoval film Masakr na den svateho valentyna. Zaujalo mne, ze tam takhle potirali kulky do tomygunu, coz mi u raze 0.45ACP prijde takove - zajimave:D
To Dora: mohl bych se te prosim na neco zeptat? Co vlastne vlastne na tmto foru ma sve misto? Chapal bych, ze jsem offtopic (jed), ale za to jsem se omlouval a umistil jsem svuj prispevek do Pokecu. Nevim, oc morbidnejsi tema o otravene munici, nez treba tema o reckem ohni, molotovovych koktejlech, naslapnych minach, rucnich granatech atd. Ta vsechna tu jsou a nevsiml jsem si, ze bys na nich karal z moralnich duvodu. Ostatne- prijde mi, ze neni duvod. Nikde. Vedeme, pokud vim, ciste akademickou debatu. Pokud bychom to ale vzali do extremu (a-doufejme ze ne) pripadneho pouziti vuci lidem, tak si nejsem jist, co z toho bude krutejsi. Proc tedy ta represe proti tematum jako jsou kulky s cesnekem, Dioxin atd? Pripadne, pred delsi dobou, smazani tematu, kde jsem pro skolni ucely jen prosil o odkazy na relevantni literaturu o BOL (to samozrejme nevytykam konkretne tobe. Nevim kdo to tema tehdy smazal). Proc docahzi k ostrakizaci takovychto temat?
Predem diky za odpoved
Uživatelský avatar
Dora
Moderátor
Příspěvky: 206
Registrován: úte 16. led 2007, 23:29
Bydliště: Betelgeuze

Příspěvek od Dora »

Tarran: SZ
„Čas je jen hrst listí ve větru.“
Zamčeno