Vyroba Vodiku (Elektroryzou)

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
mortl112211
Příspěvky: 35
Registrován: ned 27. čer 2010, 21:39

Vyroba Vodiku (Elektroryzou)

Příspěvek od mortl112211 »

Rad bych se zeptal jesi nekdo nema po domacku vyrobenou (reaktor) na vyrobu vodiku . Zajmalo by me njaky proud pouziva , kolik sody je nejlepsi pro nejvetsi ucinost a nejvic me zajma system proti flashback aby nedoslo pruslehu do zasobniku z vodikem tak aby se spaloval jenom u horaku . Dekuji za odpoved .

Njake to video jak to vypada .. http://www.youtube.com/watch?v=GhPWoiuZlEk zde je ukazany flash back a pojista proti tomu rad bychvedel jak se dela ta pojista pouzite materialy ktere by u nas byly mozne k sehnani .
babuc
Příspěvky: 114
Registrován: úte 15. kvě 2007, 16:56
Bydliště: Falknov

Příspěvek od babuc »

Najdi si v starém časopise urob si sám kyslíko vodíkovou svářečku. je i na netu. A máš to.
Nebo toto... http://www.volny.cz/jova1/dilna/index.htm
Uživatelský avatar
Lenny
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. led 2008, 22:07

Příspěvek od Lenny »

No, pozor, tady nejde o žádnou elektrolýzu, to s ní nemá absolutně nic společného. Tady jde o to, že speciálně tvarované elektrody o poměrně velké ploše (záleží na jejich přesně daných rozměrech) zaujmou pokud možno co nejvíce místa v nádobě z nevodivého nemagnetického materiálu (sklo, plexisklo, umělá hmota). Elektrody jsou z nemagnetické oceli. Na ně je přiváděno vysokofrekvenční napětí (většinou 12V) o dané frekvenci (příp. jejich harmonických frekvencích) a proudu nepřesahujícím 1A. Tohoto stavu je však dosaženo pouze tehdy, když se frekvence proudu rovná rezonanční frekvenci celého vyvíječe i s elektrodami (které mají konkrétní parametry). V tom případě nastane stav, kdy dojde k narušení vazeb v molekulách vody a ty se začnou rozpadat na atomy.

Jenže..., není to tak jednouduché. :) Je tam ještě spousta problémů, typu období útlumu, nebo jak to nazvat, kdy celý vyvíječ po určité době přestane fungovat a přestane probíhat rozklad vody. V ten okamžik se musí vyměnit póly přívodů k elektrodám vyvíječe, používá se destilovaná voda, aby měla co největší elektrický odpor, aby bylo možné dosáhnout většího napětí při stejném proudu, atd. atd.

Takže, soudruzi, máme tu tyto problémy:
1)Sehnat nemagnetickou ocel a vytvořit z ní trubky, které od sebe budou průměrově dejme tomu po 5mm, tzn d1= 20mm, d2= 25mm, d3= 30mm, d4= 35mm, d5= 40mm a každou lichou spojit drátem a vyvést jako -, každou sudou jako +.
2)Desky od sebe oddělit např. polistyrenovými tyčinkami (tu narvat mezi každé dvě trubky, aby se nedotýkaly
3)Umístit to do plastové nádoby s destilovanou vodou a vytvořit rezonanční obvod, najít rez. frekvenci vyvíječe a trefit se do ní.
4)Měl by nastat děj, kdy se voda v celém svém objemu zakalí kvůli vznikajícímu obrovskému množství mikroskopických bublinek, což se stane během okamžiku.

To se píše v originálním patentu Stanleyho Meyera, jinak ještě zmíním Teslův přístroj o zachytávání volné energie kolem nás (orgonu), o kterém se však dochovaly pouze nepřímé spekulativní důkazy a jak takový přístroj vypadal, dnes můžeme pouze odhadovat. Každopádně, kdybyste něco takového sestrojili, tak získáte zdroj paliva schopný konkurovat ropným produktům a měli byste z toho obrovský problém, protože oni "ti, o kterých nevíme, ale dohlíží na nás" by vám vaše zařízení zabavili nebo zničili a v horším případě vás i zavřeli, a kdyby jste s ním veřejně vystoupili, byli byste obviněni za šíření falešných informací a vyhlášeni za idiota, jak Tesla a Meyer a mnoho dalších. Protože tady jde jen a pouze o $$$, o nic jiného. Vždycky tak bylo, a je tak i teď.
Naposledy upravil(a) Lenny dne úte 14. úno 2012, 21:42, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Buk
Moderátor
Příspěvky: 558
Registrován: pon 18. říj 2004, 19:39

Příspěvek od Buk »

Hmmm... těhle blábolů je plnej net. Má to jen jednu drobnou vadu - že to, aby to takhle fungovalo, je jen zbožné přání autora. Jinak by už dávno měl nejmíň Nobelovku. Vzhledem k Tvé signatuře mi skoro připadá, že se jedná o provokaci. Ale pokud někdo mermomocí chce jít cestou proslulého experimentátora Augusta Strűnberga, proč ne :twisted: .
Uživatelský avatar
Lenny
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. led 2008, 22:07

Příspěvek od Lenny »

Vždycky, když to někdo ukázal, že to funguje, tak to rychle sklidili ze stolu. Mít možnosti, obstarám materiál a jdu se o to pokoušet, ale nemám ani čas ani možnosti. Tak jak já jsem nedokázal, že to funguje, tak taky nikdo jiný nedokázal, že to nefunguje. Prostě by se o to někdo musel pokusit.
Uživatelský avatar
Buk
Moderátor
Příspěvky: 558
Registrován: pon 18. říj 2004, 19:39

Příspěvek od Buk »

No jen jestli to nebude tím, že se nakonec vždy ukázalo, že to nefunguje ;) . Dokazovat někomu, že něco (co si vyfantazíroval) nefunguje je trošku nahlavu ne? I když právě Strűnberg (a Jára Cimrman) byl, jak je všeobecně známo, pionýrem slepých uliček (někdo musel slepou uličku lidského poznání ohmatat a ohlásit světu "Tudy ne, přátelé").

PS: Dovolím si parafrázovat slova jiného klasika: Já mít možnosti a materiál... jó, to by se daly dělat věci... (ale kdo by se na to...) ;). Ještě že jsme v pokecu :roll: .

PPS: Pročpak jsi stáhnul tu signaturu? To o těch zavádějících informacích na netu? :thk:

------------------------

Kód: Vybrat vše

http://svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2007070201
http://svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2007101301
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=132
aspoň něco k tématu např zde (i když se tam taky většinou mlátí prázdná sláma). Na tom foru a na webu se dá najít i dost informací o problematice pojistek proti zpětnému šlehnutí. Jinak výše uvedený odkaz od babuce není vůbec špatný.
babuc
Příspěvky: 114
Registrován: úte 15. kvě 2007, 16:56
Bydliště: Falknov

Příspěvek od babuc »

A mně to funguje a super!!
Zametu špóny od soustruhu a frézy, rozmíchám epoxyd, nadělám z igeliťáků formy a odlévám orgonity. Lidi platí jak běsi!!!! Je po tý chujovině hlad. V pohodě s tím stačím platit svůj účet energií. Za mne orgonit ano!!!. Bydlím ve starém baráku z roku 1821 s prabábi. (furt topí)
Orgonit je kokotina ale výnosná. Nedej hmota tam zalejt nějakej šutrák!!!!
Uživatelský avatar
Lenny
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. led 2008, 22:07

Příspěvek od Lenny »

Jo, Buku, ten podpis jsem dal pryč, protože to potom vypadalo, že všechno, co napíšu, je hovadina (a nebo si to tak mohl kdokoliv vysvětlit). Já jsem to myslel všeobecně, ale přišel jsem na to, že si to stejně vyloží každý podle sebe, jak se mu to líbí.
Uživatelský avatar
Maniak
Moderátor
Příspěvky: 775
Registrován: pát 15. říj 2004, 19:13

Příspěvek od Maniak »

Nějak mi uniklo co se tu vlastně řeší.. první dva příspěvky se týkají svařování vodíkem podomácku kdežto třetí pojednává o jakémsi nesmyslu o rezonančních frekvencích. Nějaký příspěvek byl mezi těmito byl umazán nebo proč se mi zdá že to nějak nenavazuje??
Opravdu zkušený pyrotechnik nemá ruku...
Uživatelský avatar
Pandy
PFG
Příspěvky: 396
Registrován: stř 20. říj 2004, 19:23
Bydliště: Huzošima

Příspěvek od Pandy »

Protože někteří lidé jsou přesvědčeni,že vodu lze podle nějakého patentu rozložit vysokofrekvenční energií,prostě ta frekvence bude tak velká ,že roztrhne molekulu vody na vodík a kyslík. Je to účinnější než elektrolýza vody.Vhledem k tomu že to je údajně minimálně energeticky náročné tak ropné světové loby všemožně brání tomuto patentu obecnému uskutečnění.
Tolik v kostce,proč se sem ovšem cpe toto téma já nevím a celkem bych to i rád věděl. mám pocit ,že to sem naprosto nepatří a je to spíše do diskuze na nějakém servru o volné energii.
Jsou prostě lidé kteří tomu prostě chtějí za každou cenu věřit,podobně psychicky postižený jedinec chodí občas osobně i zamnou a žasnu co vše tito lidé dovedou vyplodi,t pro ně naprosto ale naprosto neplatí jakékoliv přírodní zákony. mohl bych povídat......mé zkušenosti s bláznem.
Odpovědět