Krtek

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
AKA the A
Příspěvky: 227
Registrován: pát 16. lis 2007, 16:02
Bydliště: K.n.O.

Příspěvek od AKA the A »

@Derrick: Docela zajímavá metoda s těma V20 :twisted:
Jakej to má "kill radius" na volnym prostranství?
brnos
Příspěvky: 76
Registrován: úte 04. pro 2012, 10:44

Příspěvek od brnos »

Děkuji vám všem za příspěvky. Z váších odpovědí, stejně tak i z ostatních diskusních for, co jsem našel jsem zjistil, že neexistuje zaručený způsob jak se zbavit krtka. Jsou návodu, které jsou více spolehlivé, pak méně, ale je hodně lidi, který vyzkoušeli snad vše a už se několik let nemohou zbavit krtka, bez toho aby si nezničili celou zahradu. Pokud by asi někdo našel 100% způsob jak se krtka zbavit, tak by asi na tom zbohatl. To už ale by musel mít něco jako sonar, nebo nějakou termovizi, případně X-ray brýle, kterými by bylo možno krtka vidět kde se pod zemí momentálně nacházi a ulovit ho ručně... Ale to v dnešní době asi není ještě možné. :twisted:
Uživatelský avatar
AKA the A
Příspěvky: 227
Registrován: pát 16. lis 2007, 16:02
Bydliště: K.n.O.

Příspěvek od AKA the A »

@brnos:
Sonar či podzemní radar existujou(a daj se pronajmout), termovizí bys toho moc neviděl a rozptylovej rentgen by tak hluboko asi nefungoval :lol:

Každopádně by pronájem těhle hraček značně převýšil jakoukoliv škodu co krtek stihne za svůj život napáchat, prostě si do stínu postav pohodlnou židli/křeslo, a ve volných chvílích pozoruj co vyvádí, třeba tě mezitim napadne něco lepšího 8)
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Příspěvek od Atrey »

Co takhle nastartovat auto a rozvod hadic do nekolika der. CO ve vyfukovych plynech problem vyresi.
Pravý prd je silný, má hustotu větší, nebo rovnu atmosféře jej obklopující, tvoří nezaměnitelnou vůni brokolice a obvykle vyžaduje utření zadnice.
kammo
Příspěvky: 152
Registrován: pon 15. lis 2004, 14:55
Bydliště: Slovensko

krtek

Příspěvek od kammo »

trosku ekologickeho citenia by vam nezaskodilo:)
brnos
Příspěvky: 76
Registrován: úte 04. pro 2012, 10:44

Příspěvek od brnos »

To: "AKA the A"

Infrakameru jsem si pujčil včera v práci. Je hodně citlivá, jsou na ní vidět i tepelné stopy po chůzi, nebo doteku dlaně na objektu jěště několik vteřin. Při faktech že krtek má teplotu těla 39,4°C a zem měla teplotu 19°C tak pokud by se někde hnul, nebo jen pouze spal pod par cm hlíny, která by se kolem něj alespon o 0,5°C ohřála, nebo že by s nějaké díry šel trochu teplejší vzduch jsem doufal zda uspěji. Ale prt. Viděl jsem ve tmě na hodně velkou vzdálenost různě brouky, které se mi krásne kontrastně vybarvili, ale krtek ani teplejší půda nic. Zkoušel jsem do krtince nalít teplou vodu, zda se mi na termovizi "nezvýrazní" síť chodeb a taky nic. Teplota hlíny se nezvedla ani o desetinu stupne. Pouze v díře kam jsme vodu nalil bylo vidět snád i 15 minut zmenu teploty. Tedy jen jsem si ověřil starý fakt, že zemina je super tepelný izolátor. No on ten Arny v Predatorovy nebyl tak uplne blbej když se namazal blátem aby ho příšera neviděla. :D
Krtet a já 2:0 (dymovnice, termovize)

edit: dnes další čerstve 2 kopečky za odměnu
matr
Příspěvky: 33
Registrován: stř 29. črc 2009, 11:06

Příspěvek od matr »

Nejsem žádnej zelenej ale co tak nechat krtka žít.Pokud se upřímně zamyslím lidé škodí přírodě daleko hůře než krtek.Co použít jemný nástřik krtinců Ortho-chlorbenzylidenmalonitrilem.
Uživatelský avatar
frank9
Příspěvky: 208
Registrován: ned 18. bře 2012, 18:59
Bydliště: ČR

Příspěvek od frank9 »

Nebo si zavolej na geologický průzkum. Když si vzpomenu, jak jsem viděl, když zapli v tom geo autě ten ultrazvukový sonar, tak v té chvíli naráz začaly vylézat myši a různá havěť z podzemních děr a snad i krtek by vylezl :D
ale asi by sis pěkně plácnul přes kapsu
než mě začnete kamenovat, nechte mi chvíli na útěk...
bflm.psvz
Příspěvky: 245
Registrován: úte 06. pro 2005, 00:00

Příspěvek od bflm.psvz »

Lepší krtek na trávníku než divoké prase. To dokáže udělat díry o něco větší a hlubší. No jak říká soused: " čím je ta černá potvora větší, tím větší škoda ".
Uživatelský avatar
hosmel
Příspěvky: 80
Registrován: sob 05. dub 2014, 23:15

Hrizec

Příspěvek od hosmel »

Problem jako prase, a nevim co snim :( hryzec se přestěhoval do skleniku, šel jsem na něj fosfidem hlinitým a asi jsem ho uz nekolikrat zlilkvidoval, ale zase nemuzu fosfid pouzit ve skleniku z jasneho duvodu. Děkuji za rady :)[/b]
Uživatelský avatar
Blaster
Administrátor
Příspěvky: 279
Registrován: stř 13. říj 2004, 19:33

Příspěvek od Blaster »

Rozčilovat se - znamená pomstít se sám sobě za blbost druhých

PGP Public Key
Uživatelský avatar
kerut
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 08. úno 2007, 16:51
Bydliště: ZOO Springfield
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kerut »

nedelej nic jen sklenik zamkni, az vsechno sezere bude tak tlustej ze se nikam nepodhrabe.. maso je kazdopadne lepsi nez rajcata :lol:
Odpovědět