Dotaz
Moderátor: Moderátoři
Jestli to je "kalené" sklo, tak bych se spíše zamyslel nad nějakým "pyroaktuátorem". Tedy válec, pístek, palník, drobet prachu a ocelovej špičatej tlouček. Vše řešeno tak aby ten pístek nenemohl vyletěl ven a někoho picnout (festovní doraz a odfuk). Přeci jen by to takto vyšlo podstatně menší a jednodušší než pneumatickej systém.
prodleva
Prosím Vás. Mám dotaz. Existujou profi výrobky (hlavně kulovky a válcovky) kde uváděn čas mezi iniciaci (el. palníkem) a samotným efektem? Chci jen vědět zda to je někde dané , nebo je to u každé kulovky jiné. Když například při hudebním podkladu (např při refrénu) chtějí aby v daný moment kulovky explodovali na obloze tak se musí odpálit s nějakým předstihem. Ale zajímá mne, zda jsou u konkretních typů tyto časy pevně dané, nebo si to návrháři ohňostrojů zkoušejí pokus/omyl.
Děkuji za zkušenější za odpověď. Je to čistě jen ze zvědavosti.
Děkuji za zkušenější za odpověď. Je to čistě jen ze zvědavosti.
Záleží samozřejmě na kalibru, typu efektu a konkrétní šarži produktu. U velké většiny kulovek můžeš počítat se zpožděním:
2" (50 mm) - 1.5-2 s
3" (75 mm) - 2,5-3 s
4" (100 mm) - 3 s
5" (125 mm) - 3.8-4 s
6" (150 mm) - 4 s
Nejlepší je použít kulovky se známým zpožděním, tedy buď mít alespoň autentické video téže šarže od výrobce či distributora, nebo si ji vyzkoušet sám.
2" (50 mm) - 1.5-2 s
3" (75 mm) - 2,5-3 s
4" (100 mm) - 3 s
5" (125 mm) - 3.8-4 s
6" (150 mm) - 4 s
Nejlepší je použít kulovky se známým zpožděním, tedy buď mít alespoň autentické video téže šarže od výrobce či distributora, nebo si ji vyzkoušet sám.
Nebo koupit olej na kůži přímo pro koňáky. Já s ním dělám všecky boty co mám a paráda.
http://www.bense-eicke.de/page/node/10/story/124
http://www.bense-eicke.de/page/node/10/story/124
odmorovací roztok
Nevedel by niekto určiť pôvod a zloženie týchto odmorovacích reagencii ?
- Přílohy
-
- obrazok (1).jpg (33.47 KiB) Zobrazeno 17588 x
- kerut
- Příspěvky: 263
- Registrován: čtv 08. úno 2007, 16:51
- Bydliště: ZOO Springfield
- Kontaktovat uživatele:
tak rozpoustedlo, pokud za dobu sve existence v lahvicce nevyprchalo, by mohlo byt k necemu pouzitelny (na prace typu cisteni..)
slozeni tezko rict, odhad maximalne cuchometricky + b.p. a pod, ale nejspis to bude beztak nejaka smeska.. tak leda prohnat nejakou analizou..
samotny odmorovadlo viz babuc - dost pochybuju ze bude k necemu uzitecny
slozeni tezko rict, odhad maximalne cuchometricky + b.p. a pod, ale nejspis to bude beztak nejaka smeska.. tak leda prohnat nejakou analizou..
samotny odmorovadlo viz babuc - dost pochybuju ze bude k necemu uzitecny
Vážení přátelé při pohledu na tyto hranaté lahvičky a nápis odmořovač jsem si vzpomněl ,že před více jak 10 spíše 15 lety jsem toho / odmořovač/ měl mraky ,několik stovek lahví, je to v podstatě vodný lihový roztok a druhý tuším roztok louhu nebo uhličitanu..přesně si to již nepamatuji a poznámky vzal již čas.
Z toho odmořovače jsem rektifikoval čistý líh a z něj dělal celou řadu gořalek,jako např ořechovku , domácí becherovku , čeřeš palenku , rum , a jiné domací likéry , samozřejmě vše za pomocí trestí ,dokonce jsem i vykoumal jak na domácí švestkovou slivovici...což byla dost chemická výzva . Šlo to dost na dračku , ovšem do doby než to někdo prásknul a konzumentům se najednou skřivily huby a přestali chlastat. Do té doby ovšem tisíce děkovných dopisů a ani jeden slepej konzument. Dokonce i za 5 Kč jsem prodal ty pěkný hranatý zábrusky.
Jenže... v dnešní době jednak delší dobu alkohol nekonzumuji ,protože opravdu škodí zdraví ,druhák po tý mega meťasový aféře bych do toho nešel ani náhodou a třeťák finanční vejvar z akce odmořovač nic moc.
Ale jako zdroj etylalkoholu to není asi špatný navíc je tam opravdu nedenaturovaný ,ale musí se opravdu vydestilovat přes rektifikační kolonu. Prostá destilace nestači.....věřte zkušenému praktikovi.
Jooooo....odmořovač...to byla doba..... Se divím ,že se to ještě někde vyskytuje ,armáda to likvidoval opravdu před více jak 15 -ti lety.
Z toho odmořovače jsem rektifikoval čistý líh a z něj dělal celou řadu gořalek,jako např ořechovku , domácí becherovku , čeřeš palenku , rum , a jiné domací likéry , samozřejmě vše za pomocí trestí ,dokonce jsem i vykoumal jak na domácí švestkovou slivovici...což byla dost chemická výzva . Šlo to dost na dračku , ovšem do doby než to někdo prásknul a konzumentům se najednou skřivily huby a přestali chlastat. Do té doby ovšem tisíce děkovných dopisů a ani jeden slepej konzument. Dokonce i za 5 Kč jsem prodal ty pěkný hranatý zábrusky.
Jenže... v dnešní době jednak delší dobu alkohol nekonzumuji ,protože opravdu škodí zdraví ,druhák po tý mega meťasový aféře bych do toho nešel ani náhodou a třeťák finanční vejvar z akce odmořovač nic moc.
Ale jako zdroj etylalkoholu to není asi špatný navíc je tam opravdu nedenaturovaný ,ale musí se opravdu vydestilovat přes rektifikační kolonu. Prostá destilace nestači.....věřte zkušenému praktikovi.
Jooooo....odmořovač...to byla doba..... Se divím ,že se to ještě někde vyskytuje ,armáda to likvidoval opravdu před více jak 15 -ti lety.
Normanal je nazev pro kazdou latku pouzivanou ve volumetrii.
Volumetrie je analyticka metoda s roztokem vody vcetne analytickeho cinidla,respekktivne hlavne cinidla rozpustenenem ve vode.
Podle objemu vody a hlavne cinidle obsazenem ve vode, zjistime obsah dane latky.
Volumetrie je analyticka metoda s roztokem vody vcetne analytickeho cinidla,respekktivne hlavne cinidla rozpustenenem ve vode.
Podle objemu vody a hlavne cinidle obsazenem ve vode, zjistime obsah dane latky.
Pravý prd je silný, má hustotu větší, nebo rovnu atmosféře jej obklopující, tvoří nezaměnitelnou vůni brokolice a obvykle vyžaduje utření zadnice.