Zdražování pyrotechniky

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

djgeneral
Příspěvky: 14
Registrován: pát 31. říj 2008, 16:25
Kontaktovat uživatele:

Zdražení pyrotechniky

Příspěvek od djgeneral »

Všichni dovozci do ČR letos museli zdražit. Vliv na to má víc faktorů, než jen kurz Koruny k Dolaru. Nezanedbatelně se změnil též kurz Juanu k Dolaru - informace o tom, že čínská ekonomika rekordně oslabila máte ve zprávách už nejmíň půl roku.

Různé firmy přistupují k navýšení cen odlišně - někdo podražil jen nově dovezené zboží a u ostatních položek ponechal původní ceny. Jiní zdražili všechno, včetně věcí, které jim leží na skladech 2 roky, ale jen o pár procent. Prostě rozprostřeli své zvýšené náklady do celého sortimentu.

Nový zákon, zejména zvýšené požadavky na vedení evidence zboží (= víc byrokracie), zpřesnění požadavků na dopravu a skladování určitě má svůj dopad do cen rovněž.

Dalším fatktorem je přechod na nové značení kategorií a s tím spojené nové certifikace a testy výrobků - registrace jednoho výrobku pro český trh výjde na statisíce, což má v našem malém rybníku též velký dopad na výslednou cenu, za kterou se prodává.

Ad kulovky od Vulcanu - ty byly drahé vždycky a proto se do ČR ani moc nedovážely. Jelikož se teď ale zdražilo všechno, možná někdo usoudil, že doveze výrazně vyšší kvalitu, za kterou si lidi připlatí. V tomto jsem skeptický, myslím, že 99 Kč za dvoupalcovku, byť kvalitní, nikdo chtít platit nebude. To už si může koupit válcovku od Privatexu za drobátko nižší cenu.

Nevěřím, že v supermarketech budou stejně nízké ceny, jako dříve. A pokud budou, bude to muset být na úkor jakosti výrobků.
jaroš
Příspěvky: 25
Registrován: pon 06. čer 2005, 06:29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaroš »

Co se týká Vulcanu,pravidelně používám jejich výrobky v ohňostrojích,jsou fakt supr(ty barvy,ty barvy).Upřímně doufám že supr/mega/hyper markety podraží,nebo my malí asi krachnem.Naštěstí to dělám při zaměstnání.
SEMTEX-nejlepší energy drink
liorlior
Příspěvky: 24
Registrován: stř 03. črc 2013, 20:13

Příspěvek od liorlior »

Poznáváte někdo tohoto dodavatele?
Přílohy
Pyro.zip
(98.04 KiB) Staženo 480 x
Uživatelský avatar
Blaster
Administrátor
Příspěvky: 279
Registrován: stř 13. říj 2004, 19:33

Příspěvek od Blaster »

Odkazy na fotky v ceníku jsou Klásek Ostrava takže ten ceník bude zřejmě jejich.
Rozčilovat se - znamená pomstít se sám sobě za blbost druhých

PGP Public Key
Uživatelský avatar
hosmel
Příspěvky: 80
Registrován: sob 05. dub 2014, 23:15

Nepatri to sem

Příspěvek od hosmel »

Smazano
Odpovědět