Star roller

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
srabsrab
Příspěvky: 85
Registrován: pát 02. úno 2007, 21:52

Star roller

Příspěvek od srabsrab »

Kdyz uz se tu resi nakupy chemikalii, tak mi to taky neda .....

Mam prosbu na vsechny kutily a internetove hledace ohledne star rolleru.

Uz dlouho nad timto zazrakem(nepodobnym michacce na stavbach) uvazuji, ale jaksi nikde v obchodech jsem nenarazil na potrebne komponenty, nebo hotovy vyrobek, ktery by se cenou priblizoval hodnote teto masinky (tedy aby bylo jasno- star roller za 300 dolaru, ktery jsem jediny nasel je k smichu pri cenach novych nebo dokonce bazarovyh stavebnich michacek jez maji tu neyhodu ze jsou hodne tezke a zbytecne velke ....).
Klasicke a jine hrnce nemaji zadouci tvar a jednoduse sehnatelne soucasti a netezka, plne funkcni, konstrukce mi je take zahadou..... muj kdysi nepovedeny vytvor z akuvrtacky a par prken byl bohuzel nepouzitelny, nebot uchyceni pouze za stred nadoby funguje do doby nez nasypeme material a tvar te misky taky nebyl prilis dobry (jina proste neni k sehnani) - vysledkem byla mnohem vetsi namaha a horsi vysledek nez pri klasicke panvickove metode u ktere je krome casove narocnosti potreba fyzicke zdatnosti a neustale pozornosti :(

Proto se tedy ptam kdo ma zkusenosti se shanenim dilu a konstrukci necht se o tuto podeli vcetne odkazu kde co sehnat (ne stylem tohle sem mel na pude kde by se to dalo koupit netusim.... mozna ... treba..... to je pro me a i ostatni pripadne zajemce k nicemu zeano...)
Druha moznost jestli nekdo nezna treba i zahranicni obchod kde by meli star roller za hubicku .....
flash
Příspěvky: 124
Registrován: stř 05. zář 2007, 12:08

Příspěvek od flash »

Ahoj,
tak jsem prolezl internet a nic kloudneho jsem nenasel, tudiz budeme muset dat hlavy dohromady.
Mam takovy napad, ale nevim, jestli to bude to prave orechove. Co takhle se inspirovat u kulovych mlynu? Dve osky, z toho jedna hnana budou polohovatelne, pricemz nadobu necht si kazdy zvoli dle sveho gusta, stejne tak jako pohon. A zajisteni nadoby proti posunu by se dalo udelat rovnez nejakym distancem.
Uživatelský avatar
Aslan
Příspěvky: 43
Registrován: ned 07. pro 2008, 00:52

Příspěvek od Aslan »

ahoj,
nezní to jako špatný nápad, pro inspiraci přikládám jedno zajímavé video
http://www.youtube.com/watch?v=Jcfh6N9s ... re=related
jedna ze zajímavých variant, je taky ta s pneumatikou

ale spíš bych to viděl na šikovné ruce a hlavně bystrou mysl
petrsx01
Příspěvky: 109
Registrován: sob 14. čer 2008, 11:52

video

Příspěvek od petrsx01 »

já jsem zas našel toto zajímavé video je to dost jednoduchý a hlavně účinný a levná vrtačka se dá sehnat za pár kaček dneska.
http://www.youtube.com/watch?v=7XOWjfwxw1U
kvako
Příspěvky: 53
Registrován: pon 16. bře 2009, 14:59

Příspěvek od kvako »

tak snad to někomu pomůže kdo chce trochu investovat. cca 1500kč. motor je z stavebního vytahu . prodavají jej v každem obchoďáku , obby, bauhauz atd.
princíp je jednoduchý, sundá se navijak a všechen balast kolem až zustane jenom motor a elektrika. samotná převodovka ma vystupní os šestihrannou a pasuje na to gola nastavec 18mm
vyřešil jsem to jak že jsem udělal podstavec a namontoval jsem ten motor cca 20 cm nad podstavec na klob. to proto aby se to dalo naklapět.

použití je jako kulak ve vodorovne poloze a pokud se to naklopí cca 44 stupňů jako star roler..valec na mleti se složí a nasadí se kbelik a je to.
použít se dá jakýkoliv kbelík ,valec, buben. stačí na spodek našroubovat golu 18 mm a nastrčit na os motoru. jednoduché a vykonné.
motor má 550w a vystupné otačky 48ot za min.
bohužel mám jenom tuhle jednu fotku. než jsem jej stačil pořádně dokončit tak mi jej někdo urad z kůlny :evil: . tohle je jedíná fotka ze skušebního provozu z mletí uhlí, ale snad je princip vidět.
odemlel už toho celkem dost a skoušel jsem i round stars v kbeliku. cca 12l. kbelik, šlo to super.

jinak ten větrák je tam proto že se motor trochu hřál a občas vypla tepelná poistka. vyřešilo se to pak změnou kondenzátoru na rozběhovém vynutí.



PS: myslím že tohle temá by patřilo spíš ke kulakům. ale dam to sem. případně to přesuňte.

na případné dotazy rád zodpovím
Přílohy
mlín ,roler.JPG
mlín ,roler.JPG (144.5 KiB) Zobrazeno 27909 x
Uživatelský avatar
Mihal
Příspěvky: 44
Registrován: sob 26. úno 2005, 10:56
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

nie je skoda mat tak silny motor ? Zbehol som k siemensu a myslel som ze male motory budu v prijatelnej cene, no nezda sa mi to :D http://www.elektromotory-siemens.cz/obc ... min-1.html Asi bude najvyhodnejsie poobzerat sa v bazaroch, dat si vyrobit pripadne zohnat remenicu s odpovedajucim prevodom a je to...
Keby nieco, tak nic :B
Uživatelský avatar
Nitro007
Příspěvky: 200
Registrován: ned 04. lis 2007, 19:22

Příspěvek od Nitro007 »

Tenhle buben jsem si zbastlil dá se říct úplně zadarmo. Motorek je ze stěračů který jsem vymontoval z nějakého vraku auta. Spojku mezi osou železného kříže a hřídelí motorku tvoří jak je patrno dvě svařené matičky. Na kříž jsou přišroubována ramena která pak drží buben. Přišroubována jsou proto abych je mohl vyměnit v případě většího nebo menšího bubnu. Samotný buben je pak tvořen dvěma lavory které jsou za pár korun sehnatelné přičemž jeden z nich má odřízlé dno. Výhoda je že lavory mají užší dno a širší hrdlo což jejich spojením dává optimální kónický sklon. Spojeny jsou jen izolepu což bohatě postačuje.
Výhoda ramen přišroubovaných na kříži je že nemusí být skrz dno bubnu žádné šrouby kolem kterých se pak při nabalování světlic zachytává materiál.

Vzniká však problém že když se světlice namočí, nepřepadají už přes sebe a jen kloužou po povrchu hladké stěny bubnu. Tento problém jsem nadobro vyřešil jemným poškrábáním stran bubnu nožem. Což zaručí drsnost povrchu a kvalitní přepadávání světlic přes sebe.
Funguje to opravdu dobře a časem jen vyřeším vyklápění bubnu abych jej nemusel pořád vyndávat ze svěráku.
Přílohy
ukázka.JPG
ukázka.JPG (145.52 KiB) Zobrazeno 27865 x
Uživatelský avatar
Mihal
Příspěvky: 44
Registrován: sob 26. úno 2005, 10:56
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mihal »

hezkyy :) napadlo ma ze elektricky mlyncek na maso by mohol mat vyhodny motor...ale aj tu e zas najlacnejsia Orava za 1200Sk
Keby nieco, tak nic :B
kvako
Příspěvky: 53
Registrován: pon 16. bře 2009, 14:59

Příspěvek od kvako »

no je jasné že s fotek je dost blbě vidět velikost. ten motor měl i s převodovkou cca 20 cm.
mě šlo hlavně o to at je to co nejvíc univerzální ,spolehlivé a jednoduché.
mám k tomu 4 bubny podle toho co melu, a uhlí jsem mlel s 7 kg kuliček.+ cca 2,5 kg uhlí.
stěračovej motor by to neutahl, +zdroj...další věci kolem toho, práce atd...
myslím že ta cena odpovída vysledku...
srabsrab
Příspěvky: 85
Registrován: pát 02. úno 2007, 21:52

nic

Příspěvek od srabsrab »

No stale tu koukam na naprosto originalni silene konstrukce - vetsina nedodelana do pohodlne ovladatelneho stroje 8)

Se svarekou na me nechodte nemam a nemam kde bych si ji pujcil :( to napojeni mezi dvema tocidlama bych ale taky rad umel (ale prave bez te svarecky)

Alespon ten buben zadouciho tvaru jak maji cinani ve svych tovarnach akorat o dost mensi na max 1-2 kila kulicek .... nevi nekdo kde sehnat? Ja mam porad obavu pouzit umelou hmotu ktera by teoreticky sla ze dvou misek dobre uriznutych a plamenem svarenych podone jako to ma kolega Nitro007 - izolacka by me osobne jako dobre reseni nepripadala .... no jen koupit ty misky a rezat to a pak po par hodinach zjistit ze to nejde se mi nechce ... radeji bych to koupil hotove .... muj prvni pokus o ohnuti nedobreho tvaru na zadouci nad plamenem dopadl znehodnocenim misky - chtelo by to znalce z oboru ohybani plastu s poradnym figlem ;)

PS: Ty kyble od barev se me opravdu nezdaji moc dobre a vubec tyhle youtube pokusy sou zajimave, ale ty vysledky - nemaj snad jedinou kulatou svetlici na rozdil od cinanu, kterym z tech vymazlenejch roleru lezou snad temer vsechny na chlup stejny :(
Uživatelský avatar
Buk
Moderátor
Příspěvky: 558
Registrován: pon 18. říj 2004, 19:39

Příspěvek od Buk »

Co se týče oblého tvaru "profi" bubnu, tak pokud nenarazíš na vhodnej hrnec (čajník, samovar, buben ze ždímačky apod.), jedinej způsob jak dosáhnout 100% požadovanýho tvaru je použít klasické techologie. Tedy buď kovotlačitelsky na dřevěným kopytě (když se to umí tak je to brnkačka http://www.youtube.com/watch?v=qO06tQ9ETEY ), nebo improvizace s laminátem...
Uživatelský avatar
Karlos
Příspěvky: 208
Registrován: stř 01. pro 2004, 20:08
Bydliště: Prefektura Walašsko

Příspěvek od Karlos »

Na točení světlic stačí naprosto obyčejný plastový kbelík http://www.youtube.com/watch?v=MOLmVgDriW8 , upevněný na ose. Menší množství se dá odhrkat v nějakém malém kyblíčku s víčkem. Japonci taky používají dvě nerezové mísy otočené k sobě které se výborně hodí k obalování cut stars ve sračce (torro). Nemá cenu z toho dělat vědu, někdo má složité zařízení z více rychlostmi točení a stejně z toho sype akorát šišaté zmetky.
私は花火を愛しています。 カレル. ハイダ
Uživatelský avatar
Karlos
Příspěvky: 208
Registrován: stř 01. pro 2004, 20:08
Bydliště: Prefektura Walašsko

Příspěvek od Karlos »

http://img710.imageshack.us/img710/1470 ... himizu.jpg
Tohle je k tomu ručnímu nabalování. Celé to vzniklo v tom kyblíčku od hořčice, který má 12 cm v průměru, hrkáním v ruce a je to nabalený na řepce. Ukázka toho že i bez extra speciál rolleru to jde. Výhoda tady toho ručního je, že dosáhnete vyšší hustoty, než kdyby jse to nechali volně přepadat přes sebe. To je důležité obzvlášť u složí se stříbřenkou, která dává porézní a málo pevné stars. Se stříbřenkou ale dělá málokdo že.....
私は花火を愛しています。 カレル. ハイダ
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Star roller

Příspěvek od Atrey »

Jednoducha michacka ze stare laboratorni odparky. Plynula regulace otacek a velka kroutici sila. Vse za par korun:))
Přílohy
P1030160.JPG
P1030160.JPG (23.84 KiB) Zobrazeno 26802 x
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Příspěvek od Atrey »

Ruzne pohledy na michacku
Přílohy
P1030163.JPG
P1030163.JPG (26.78 KiB) Zobrazeno 26801 x
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Příspěvek od Atrey »

Sakra, neumin dat do prilohy vic jak jeden obrazek.
Přílohy
P1030164.JPG
P1030164.JPG (23.62 KiB) Zobrazeno 26798 x
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Příspěvek od Atrey »

Tak a posledni
Atrey
Příspěvky: 126
Registrován: sob 27. bře 2010, 00:31

Příspěvek od Atrey »

Tak znovu, prdelleeee
Přílohy
P1030165.JPG
P1030165.JPG (28.02 KiB) Zobrazeno 26796 x
Odpovědět