Přepravce laboratorního skla

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
martincbr600f
Příspěvky: 56
Registrován: stř 30. zář 2009, 23:09

Přepravce laboratorního skla

Příspěvek od martincbr600f »

Po dnešku, co mi přišel balík České pošty se sklem, kde nejbohatší zastoupení představovala 4l destilační baňka, končím s Českou poštou.

Ze 4 balíků po sobě, během půl roku, jsem našel v každém jen střepy.
Označení křehké, express balík za 180 korun, tlumení typu krabice v krabici .... marné.

Dneska to odnesla ona 4l baňka a s ní i zábrusová redukce. Kdyby jenom prasklina.... hovada rozdrtili i zábrusy a to už je fakt výkon.

:colt:
Uživatelský avatar
Lenny
Příspěvky: 45
Registrován: stř 23. led 2008, 22:07

Příspěvek od Lenny »

Podívej, na poštu se úplně vykašli, oni si tam s tím snad hážou, nebo co. Tak křehké předměty, jako jsou skleněné a podobně posílat jedině přes dopravní službu ! (Samozdřejmě s označením vysoce křehké (nebylo by od věci připsat za to vysoce křehké - nekopat a neházet si s tím. :) ))
Uživatelský avatar
Maniak
Moderátor
Příspěvky: 775
Registrován: pát 15. říj 2004, 19:13

Příspěvek od Maniak »

No, já bych se pošty trochu zastal... osobně jsem posílal poštou pár desítek balíčků se sklem a k rozbití obsahu došlo pokud vím 2x, z toho jednou to bylo vinou úplně špatného zabalení a ještě jsem dostal obsah balíčku proplacený. Posílal jsem vždy jako obyčejný křehký balík za cenu 90-120kč. Je jasné, že adresát musí s balíčkem už na poště zatřepat a pokud to řinčí střepy, patřičně to řešit - doma je pozdě plakat nad rozbitýma baňkama :)
Asi taky záleží na konkrétním pošťákovi co to dostane do ruky..
Opravdu zkušený pyrotechnik nemá ruku...
Uživatelský avatar
Pandy
PFG
Příspěvky: 396
Registrován: stř 20. říj 2004, 19:23
Bydliště: Huzošima

Příspěvek od Pandy »

Je úplně jedno čím to posíláte,nejdůležitější je prostě zabalení,na tom to vše stojí a padá.
Mám stejné zkušenosti jak Maniak desítky balíků a v mém případě tak jeden či dva případy kdy došlo k poškození.Předně balit naprosto vše a zásadně jednotlivě.
Je spousta fint jak sklo balit,předně bublinková folie,do ní sklo zabalit a to v několika vrstvách,meziprostor v krabici vystlat aspoň novinami,ideální je PS v formě velkých granulí,dřevitá vata už je sice hodně vzácná ,ale účel dobře plní i papírové proužky z skartovaček. Hodně křehké jako např Soxhlety ,chladiče,ještě vložit do pevného tubusu a opět bublinkovou folíí přejet. Krabici vystužit pevným kartonem jak dno tak boky.Používat zásadně pevných a tvrdých krabic.
Drahé a křehké aparatůrz balit minimálně 2x ,dno,boky zpevnit něčím co tlumí nárazy např PS ,jednou jsem dokonce prostor vystříkal i montážní pěnou.
Je to pracné,né zrovna levné ,ale u skla v hodnotě stovek či někdy i tisiců se to rozhodně vyplatí.
A to balíky zásadně jako křehké neposílám,nemá to význam,příplatek je raději dobré investovat do balení.
Greg.vs
Příspěvky: 28
Registrován: pát 29. úno 2008, 18:32
Bydliště: Walachia Royal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greg.vs »

Nemůžu než jenom souhlasit s pečlivým zabalením, které je blbovzdorné. Známý pracuje v jedné známé kurýrní službě a když mi vyprávěl jakým způsobem se s balíky zachází. Jim je absolutně jedno jestli je napsáno neklopit, křehké atd. Prostě dostanou zadáno, naložte kamion po strop a nikdo se s nima dál o tom nebaví. Né že bych chtěl tyto lidi omlouvat, ale zas pokud jede balík za balíkem na pásu, tak moc času na prohlížení značek není.
Abych to to tedy shrnul. Ani ve známých kurýrních službách se nepracuje s balíky šetrněji.
Noha nohu mine, ale mina nohu ne!
Odpovědět