Hliník prášok

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
saykon
Příspěvky: 52
Registrován: sob 10. říj 2009, 14:30
Bydliště: Nové Zámky Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Hliník prášok

Příspěvek od saykon »

Ahojte, zaujímalo by ma ktoré sú najvhodnejšie typy hliníku podľa zrnitosti, čistoty prípade iných vlastností na tieto pyrotechnické zmesi:

Delobuch
Termit
Svetlica
Raketové tuhe palivo
Banícka trhavina
Speed always win.
dudakhonza
Příspěvky: 90
Registrován: stř 23. pro 2009, 09:51
Bydliště: Praha 4

hliník

Příspěvek od dudakhonza »

Tak kdyby sis dal tu práci tak to tu vše na různých místech najdeš, nicméně:

Pro dělobuchy je nejlepší tmavý pyrohliník, dále lze použít stříbřenku.

U termitu je to vskutku jedno - můžeš použít jakoukoli práškovou formu Al, nicméně vzhledem k ceně se opravdu vyplatí sehnat si jemné Al špony/piliny, dají nebo levně prodají (cca 20,-/kg) ti je v každé firmě která řeže Al profily, já tedy sehnal moc hrubé takže si je ještě melu v tyčovém mlýně.

U světlic jde též použít bez výrazných rozdílů jakákýkoli prášek do hrubosti řekněme 300micron, já osobně používám sférický 100micron jelikož je nejlevnější na trhu.

U TPH se mi osvědčil též ten sférický 100micron, nicméně v této oblasti nemám příliš zkušenosti, možná někdo doporučí jiný.

U trhavin nevím už vůbec, jako příměs do chedditů jsem sice používal také ten sférický 100micron ovšem nemyslím si že je nejvhodnější, zvláště pak pro méně citlivé trhaviny.
Po nezdařeném pokusu rozhodíme rukama

20 metrů od sebe a následně to zkoukneme s nadhledem

hlava uletí směrem nahoru...
matr
Příspěvky: 33
Registrován: stř 29. črc 2009, 11:06

Příspěvek od matr »

Máte zkušenost s produktem-hliníková pasta(oficielní název-já bych řekl hliníkoví pudr)?Používá se v chladírenství.Po smíšení z pliskiřicí a tvrdidlem se tím tmelí přechodové mosty mezi chladící spirálou a nerezovou vanou.Koumal jsem tu hliníkovou pastu-je to normální hliníkoví přášek.Špiní jako prášivka ale nepráší.Že by nějaká pasivace?Máme toho v práci několik sudů.Koukal jsem na štítek ale krom názvu tam nic jiného ve složení není napsáno.Pokud jste se s tím někdo setkal nebo už do něčeho použil budu rád za každé info.Vzhledem k tomu že bych to měl zadáčo,určitě bych to chtěl nějak využít.Díky Martin
Odpovědět