Oznámení odpalu ohňostroje

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
pemazl
Příspěvky: 43
Registrován: úte 24. úno 2009, 10:06

Oznámení odpalu ohňostroje

Příspěvek od pemazl »

Měl bych dotaz na znalejší kolegy. Odpálení ohňostroje je třeba předem ohlásit místnímu obecnímu či městskému úřadu a hasičům. Ale pouze ohlásit, ne žádat o povolení! Chci se tedy zeptat, jestli může obec zakázat konání ohňostroje, pokud se koná před 22. hodinou a na soukromém pozemku s povolením majitele? Díky všem za odpovědi
scorpions-cz
Příspěvky: 46
Registrován: sob 04. čer 2011, 18:03

Příspěvek od scorpions-cz »

Pokud to není v dané lokalitě upravené vyhláškou,nebo není plošný zákaz kvůli suchému počasí tak by problém být neměl. Potom ještě zda není daný soukromý pozemek v sousedství třeba s nemocnicí a pod.
pemazl
Příspěvky: 43
Registrován: úte 24. úno 2009, 10:06

Příspěvek od pemazl »

Pokud vím, tak žádná vyhláška tu ohňostroje neupravuje a ani to není přímo v obci, jen v katastru obce, jinak je to asi 2 km za obcí na louce u lesa (louka je posečená bez zbyků sena a odpaliště asi 100m od lesa). A o tom, že by u nás v Jihomoravském kraji byl vyhlášen zákaz rozdělávání ohňů jsem nic nenašel.
Takže pokud bude chtít starosta odpálení ohňostroje zakázat, tak na to nemá právo?
Johny D
Příspěvky: 20
Registrován: pát 11. kvě 2012, 14:32

Příspěvek od Johny D »

scorpions-cz píše:Pokud to není v dané lokalitě upravené vyhláškou,nebo není plošný zákaz kvůli suchému počasí tak by problém být neměl. Potom ještě zda není daný soukromý pozemek v sousedství třeba s nemocnicí a pod.
Jak to vypadá třeba se zoologickou zahradou? Určitě bych se v zahradě zastavil a seznámil je s plánem něco odpalovat, ale nevíte jestli to není třeba úplně zakázané?
Uživatelský avatar
kerut
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 08. úno 2007, 16:51
Bydliště: ZOO Springfield
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kerut »

bohajeho zacalo to holokaustem na nebohyho krtka ve vedlejsim vlakne a ted jeste tohle ? zakazany zakonem/vyhlaskou to v tomhle kocourkove dost pravdepodobne asi ani nebude(resp. dost bych se divil) ale je to vazne, skutecne, doopravdy nutny ?? tvl chudaci zvirata... :wow:
Uživatelský avatar
rakosa
Příspěvky: 35
Registrován: sob 27. srp 2011, 20:38

Příspěvek od rakosa »

prostě pokud to v dané lokalitě neřeší obecní/městská vyhláška tak před 22 hodinou si můžeš dělat co chceš, po 22 by to mohlo být bráno jako rušení nočního klidu, a vždycky se najde nějakej soused kterej si půjde stěžovat tak je lepší si to domluvit na obecním úřadě. Jinak co se týče výskytu zvířat v blízkém okolí tak to záleží jen na tobě ale dej si bacha abys pak neměl v zadnici vidle.
scorpions-cz
Příspěvky: 46
Registrován: sob 04. čer 2011, 18:03

Příspěvek od scorpions-cz »

( 8 ) Pyrotechnické předměty třídy II a III a podtřídy T(ind. 1) se nesmí používat v uzavřených prostorách (místnosti, dopravní prostředky apod.), v blízkosti kostelů, nemocnic, dětských zařízení, domovů důchodců, škol ozdravoven a při sportovních akcích. To neplatí pro pyrotechnické předměty třídy II a podtřídy T(ind. 1), používané ve filmu, televizi a pro scénické a stolní salonní efekty.


paragraf 8 vyhláška ČBU 174 z roku 1992.
Pokud by byla ny ohňostroji použita pyrotechnika tř.IV měl by být hlášen báňařům a přítomni by měli být hasiči a zdravotník.
brnos
Příspěvky: 76
Registrován: úte 04. pro 2012, 10:44

Příspěvek od brnos »

To: "kerut" Chci Tě opravit. Krtek přežil a já jsem to už vzdal. Nepomohlo nic, ani 20 ks La bomb vhozených do krtinců, ani 1Kg dymovnice. ani termokamera, ani toto sucho ho nezabilo ani 2 pasti umístněné v chodbách, ani číhaní až bude hrabat a propichovaní místa vidlami, ani Liquid gel a naftalin, ani benzinem načichnité mhadry nacpané do chodeb, proste nic. Takže žádny holokaust, obet jsem tad spíš asi já :o( a travnik je uplne v prdeli a každý večer slyším krtka jak se mi smeje.
Uživatelský avatar
rakosa
Příspěvky: 35
Registrován: sob 27. srp 2011, 20:38

Příspěvek od rakosa »

brnos píše:To: "kerut" Chci Tě opravit. Krtek přežil a já jsem to už vzdal. Nepomohlo nic, ani 20 ks La bomb vhozených do krtinců, ani 1Kg dymovnice. ani termokamera, ani toto sucho ho nezabilo ani 2 pasti umístněné v chodbách, ani číhaní až bude hrabat a propichovaní místa vidlami, ani Liquid gel a naftalin, ani benzinem načichnité mhadry nacpané do chodeb, proste nic. Takže žádny holokaust, obet jsem tad spíš asi já :o( a travnik je uplne v prdeli a každý večer slyším krtka jak se mi smeje.

a učils ho plavat??
Uživatelský avatar
kerut
Příspěvky: 263
Registrován: čtv 08. úno 2007, 16:51
Bydliště: ZOO Springfield
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kerut »

OT.. ty evidentne z vokna vyhazeny penize jsi mel rovnou vzit, a zkusit ho uplatit...
srabsrab
Příspěvky: 85
Registrován: pát 02. úno 2007, 21:52

Nechcu bonzovat, ale hlasit se to musi...

Příspěvek od srabsrab »

rakosa píše:....prostě pokud to v dané lokalitě neřeší obecní/městská vyhláška tak před 22 hodinou si můžeš dělat co chceš....
No tak vyhlaska zakazujici ohnostroje kdekoliv na uzemi mesta byla US(NS?? ted nevim presne kterej to zrusil ale nase mesto melo taky takovou srandavyhlasku a k ni je nekde naky zruseni vyssi instanci) jiz zrusena pro celou CR tusim pred moooc lety :d Co se tyce nesoukromeho pozemku tam bacha - to je o pru... (nekde bych tu nasel pokutu za znecistovani verejneho prostranstvi za jeden malej napis mimo hlavni odpalovaci prostor .... no chodnik nebyl sice nijak znecisten ale "neco" si mestak najit musi, kdyz na nej dupou ze shora ....

Rozhodne ale nahlasit ohnostroj organum je vzdy lepsi nez nekoho zaprd..ho provokovat .. jsme v cesku a vzdy se najde nejaka bonzacka sv...e kterou uspokoji delat jinym zbytecne problemy ... (asi to nekterym jedincum dela dobre na curani ????)
Odpovědět