Střílení ohňostroje v zahraničí

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Alacatazar
Příspěvky: 103
Registrován: sob 19. dub 2008, 10:22
Kontaktovat uživatele:

Střílení ohňostroje v zahraničí

Příspěvek od Alacatazar »

Známá chce jet do německa slavit něčí narozeniny. Chtěla by jako překvapení vzít pár kompaktů a udělat jim tam ohňostroj (vše II. třída).

Otázky zní:
Jak je to s převozem pyrotechniky do zahraničí, konkrétně do německa?
Jaké jsou v německu zákony aby nebyl problém. Je to tam povolené celoročně nebo mají například omezení pouze na silvestra?

Předem upozorňuji že německy neumím takže bych raději než odkazy na německé stránky nějaké pokud možno jasné odpovědi.

Děkuji
Pyrotechnika, ohňostroje, speciální efekty.
WWW.PYROSILESIA.CZ
e-shop: www.pyrosilesia.nabizi.cz
Nejlepší pyrotechnika a ohňostroje ve slezsku
Uživatelský avatar
Pandy
PFG
Příspěvky: 396
Registrován: stř 20. říj 2004, 19:23
Bydliště: Huzošima

Příspěvek od Pandy »

Uffffffff.........
Pokud je mě známo,tak v německu je použití zábavní pyrotechniky omezeno pouze na období kolem vánoc a Silvestra. Taktéž její prodej a distribuce je omezen na tento časový usek.
Znám případ jednoho týpka z čech co si takhle jel po německu autem zastavila ho hlídka a v kufru měl nějaký silvestrovský rakety,nic moc pár běžných kousků co tam zapoměl odo Silvestra. Byl zadržen ,vyslýchán a ještě musel nachcat do kelímku /to fakt nekecám/ . Samozřejmě ho po několika hodinách propustili,mám pocit že mu napařili i nějakou pokutičku,ale detaily neznám.
Samozřejmě lze ohnostroj střílet ale na zvláštní povolení,který ti prostě nedaj páč nemáš to jejich osvědčení. Němci jsou na jakékoliv výbušniny od pětačtyřicátýho nějak dost vysazení. I na odpalování raket pro modeláře je třeba krom povolení ten jejich T2 kurz. Což vím přesně páč jsem se jednoho modelářskýho odpoledne osobně zůčastnil.Večer bylo posezení s bratwurstem,tancem a na závěr ohňostroj ,takovej malej pouze k poslechu a tanci a povolení muselo bejt.
To neberu že převoz pyrotechniky krom ADR podléhá i spešl /jak jinak v Německu / povolení.
Mno a třeťák ,v současný trochu napjatý situaci ohledně nějakých výhrůžek ze strany mudžahedýnů v Evropě bych to neryskoval. Němci jsou známí svojí akurátností a do 10 min tam bude bonz a 11 minutu tam máš se zárukou Simíra s tím druhým joudou na jehož jméno si teď nevspomenu kteří v každým případě přijedou to okontrolovat.
Samozřejmně nejsem specialista na německý právo,navíc se jedná o spolkovou zemi a je možné že se předpisy podle regionů mírně liší.
Mno a nakonec i kdyby to nějak šlo,neryskoval bych pyrotechniku made in Home,krom jiného němci jsou opravdu dost šťouralové a jdou fakt do detailů a ty si ještě ověří,to není jak u nás še se na vše tak nějak v detailu sere.
Uživatelský avatar
Alacatazar
Příspěvky: 103
Registrován: sob 19. dub 2008, 10:22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alacatazar »

OK nějak jsem tušil že to tak asi bude, takže to známé musím rozmluvit. Pandymu díky za odpověď.

Když už jsem toto téma založil neví někdo jak je to v polsku? Jednou jsem tam už střílel. Bylo to hned ve druhé vesnici za hranicema a o půlnoci (polský zvyk slavit 18tiny od půlnoci takže na to jsou asi zvyklí). Než někdo přijel byl jsem pryč :lol:
Pyrotechnika, ohňostroje, speciální efekty.
WWW.PYROSILESIA.CZ
e-shop: www.pyrosilesia.nabizi.cz
Nejlepší pyrotechnika a ohňostroje ve slezsku
kvako
Příspěvky: 53
Registrován: pon 16. bře 2009, 14:59

Příspěvek od kvako »

předběhl mě koukam pandy tak to mažu. viděl jsem to samé ve správach.
Uživatelský avatar
Dalca
PFG
Příspěvky: 236
Registrován: pát 16. pro 2005, 21:48
Bydliště: Brno

povolení

Příspěvek od Dalca »

přideal bych se k tazatelům.

Pokud má někdo zkušenost s Rakouskem a Maďarskem uvítal bych rady.
Jedná se o použití opravdu malé pyrotechniky - nápisové svíčky, gejzíry a ohněpády. (v rámci gejzírů i nějaká ta malá mina). Nic výškového.
Umřel s udiveným výrazem na tváři: "Někde se asi stala chyba.."
bart
Příspěvky: 11
Registrován: pát 20. čer 2014, 12:37

Příspěvek od bart »

To co pises miestne urady vobec nezaujma nerozdeluju ci to je fontana alebo kompakt. Teda pri kontrole . V prvom rade sa ta spytaju kde mas papiere v Madarsku ta rovno Renderseg ci ako si hovoria aj zavru a zhabu ti to.
Cize ako to robime my auto ADR so vsetkymi papiermi podlimit neriskujeme ono sa vzdy pri nich nieco najde. Mat lokalne povolenia asi si budete mysliet ze to je zlozitejsie ako v CR alebo SR ale omyl.
Co je podstatne vsetky dokumenty a poistenie.

Rozhodne nedoporucujem to len tak nalozit do auta a ist robit oslavu rodine. Staci ti ze ti najdu mimo ich sezony jeden balik v aute a problemy mas najma v Rakusku a Madarsku do konca zivota.
Aj v sezone kontroluju nakupy ale to sa tyka hlavne prihranicia s CR ked Nemci zastavuju bezne auta a ked najdu pyro v aute made in Polsko a ostatne staty okrem Nemecka pruser. CE a pod. ich vobec nezaujma.
Odpovědět