Kanon na brambory

všechno, co se nehodí jinam (volnější pravidla)

Moderátor: Moderátoři

Hornet
Příspěvky: 15
Registrován: pát 19. lis 2004, 09:43

Kanon na brambory

Příspěvek od Hornet »

Sveho casu jsem nekde videl diskusi o kanonu z hajzlovych trubek, z ktereho strileli brambory pomoci stlaceneneho vzduch nebo vybuchem maleho mnozstvi propanbutanu. Nejak to nemuzu najit. Ty kteri o tom neco vi, prosim o pomoc. Predem diky.
Kdo si hraje - nezlobí
Uživatelský avatar
Maniak
Moderátor
Příspěvky: 775
Registrován: pát 15. říj 2004, 19:13

Příspěvek od Maniak »

bramborový kanón neboli zemáková zbraň je popsána kompletně na kattaritu, i s potřebnými součástkami. Nvíc se tím zabývají lecjaké cizí weby...věřím že s tím je velká sranda, za ty peníze by to asi stálo
Opravdu zkušený pyrotechnik nemá ruku...
mitro
Moderátor
Příspěvky: 40
Registrován: pát 15. říj 2004, 14:40

KK

Příspěvek od mitro »

Určitě to za tu srandu stojí-pokud máte zahradu, tak nebudeš mít o munici nouzi-jdou střílet i mrkve:D..cena se pohybuje okolo 200 kč...enegrie střely(jablko) je slušná, na pět metrů oloupala ze smrku v místě dopadu kůru...jako palivo propanbutan, nebo jsem i používal páry benzínu(dávkování pomoci rozprašovače od Stopanginu),ale to už byly solidní pumelenice a nemusel by to některý díl vydržet-klasicky zátka-nejlépe i ještě vyztužit.
Přílohy
Schématický nákres KK.
Schématický nákres KK.
Dělo-nákres.gif (4.84 KiB) Zobrazeno 45456 x
Uživatelský avatar
Buk
Moderátor
Příspěvky: 558
Registrován: pon 18. říj 2004, 19:39

Gun na kartofle

Příspěvek od Buk »

Pro úplnost - zde je původní odkaz na Kattarit http://kattarit.vyrobce.cz/delo.htm
Uživatelský avatar
ucho
Příspěvky: 15
Registrován: pon 10. říj 2005, 19:42

KK

Příspěvek od ucho »

Ahojte. Teď vyrábím KK s komorou asi 12l tloušťka stěny 2cm. Trubka 20cm. Plnit to budu butanem nebo rozstřikovaným lihem. Až to pojede tak dám možná nějaký to video na ftp:// :D . To budou aspoň pecky :!: , před tím sem měl menší, objem asi 2l, ale i to prostřelilo 9cm papíru od bot. :twisted:
Hornet
Příspěvky: 15
Registrován: pát 19. lis 2004, 09:43

Diky vsem za osviceni

Příspěvek od Hornet »

Mam doma 6 letyho vnuka, je to strasny spratek, musim ho necim zabavit, postavim mu to jako nahradu za prak. Zahrada to unese. Jeste jednou diky. :D :D :evil:
Naposledy upravil(a) Hornet dne čtv 01. pro 2005, 06:10, celkem upraveno 1 x.
Kdo si hraje - nezlobí
mitro
Moderátor
Příspěvky: 40
Registrován: pát 15. říj 2004, 14:40

Příspěvek od mitro »

to bych možná udělal menší kalibr...misto 100/50 zmenšit na 60/30..ať to nemá takovou energii..jinak přesně podle tvý signatury..kdo si hraje, nezlobí:)
PePa
Příspěvky: 62
Registrován: pon 29. lis 2004, 10:29

superkanón

Příspěvek od PePa »

jeden můj známý našel na smetišti nádobu od odlučovače (vypadá to jako popelnice, ale má to stěny zpevněné žebrováním a dole nějaký ventil) a zjistil, že do ní pasuje gymball a pěkně těsně tam sedne.

Tak do toho napustil jeden plyn do zapalovačů a zapálil svíčkou z auta, na kterou nasypal trochu BP . Udělalo to takový "baf žuch buch" jako když spadne pětimetrákový pytel písku na ocelový valník. Ten balón povalil dřevěný plot ve vzdálenosti 6 m. Na fotce bylo vidět, jak se za "hlavní" z jedné strany promáčkl (měl tvar vejce s naklepnutým koncem).
Podruhé už jsme to radši nezkoušeli.
Balón byl lubrikovaný minerálním olejem, průměr asi metr, vážil cca. 5 kg , plot byl z latí 2x3,5 cm, butanu jedna bombička na plnění zapalovačů.
Nikdo z nás se neodhodlel dělat "brankáře", takže nevím, jaká pecky by to byla do člověka (ale smrtelná zaručeně ne:)
Uživatelský avatar
Beminsk
Příspěvky: 11
Registrován: sob 31. pro 2005, 15:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beminsk »

Pánové mám pro vás nápad na zrychlení střelby (je to zatim jenom nápad musim ho ještě zrealizovat). Byl by tam zásobník. Palivo by se přidávalo pouhým přitlačením na láhev propanu, která by byla připevněna ke kanónu. A vzduch by se mohl přidávat ze samostatné komory ve které by byl natlakován. I když myšlenka větráku taky neni špatná. Pro lepší představu tady máte obrázek.
Přílohy
je to jen jednoduchý nákres a neni tam ještě ta komora se vzduchem
je to jen jednoduchý nákres a neni tam ještě ta komora se vzduchem
Kanon_navod.jpg (85.87 KiB) Zobrazeno 45142 x
Uživatelský avatar
ucho
Příspěvky: 15
Registrován: pon 10. říj 2005, 19:42

KK+koule

Příspěvek od ucho »

tak mě kdysi napadlo vystřelovat kulovky z tohoto kanónu... no je to o dost lepší než s BP - málo kdy se mi povede :? občas to lítá až do oblaků to jest asi 200metrů a ten výbuch v komoře perfektně zapálí zápalnici, takže není problém... no teď už jen dělo, myslím že je to i ekonomičtější a míň časově náročný, než se zrnit, zhutňovat BP, ale zase to není takový klasický.
O tomto víkendu bych měl dodělat dělo komora 20cm, ráže 11cm, mělo by to střílet asi 500metrů
Naposledy upravil(a) ucho dne úte 24. led 2006, 23:24, celkem upraveno 1 x.
PePa
Příspěvky: 62
Registrován: pon 29. lis 2004, 10:29

kanón se zásobníkem

Příspěvek od PePa »

s bramborama to moc nešlo (leda, že by byly všechny izometricky kulatý a do toho se mě moc nechtělo), tak jsem nacpal středy z ruliček od hajzlpapíru zmačkanýma novinama nebo hadrama s klihem a olepil nastříhanou chlupatou dekou a udělal ten zásobník hranatej a napáskoval to jako náboje ( a samozřejmě jsem na ten zásobník dal pevný víko) Blbý bylo, že po vystřelení prvního to v zásobníku tak trochu nadskakuje (ne moc, ale chce to líp držet).
Jeden známý si takhle udělal dělo z hasičáku a plastové vodovodní trubky (a do něj s pomocí škrabky zásobu munice) Mělo to střílet dávku, ale z deseti vylítly první tři a pak vyskočil zbytek zásobníku a samozřejmě hned utekl tlak, jemu proti obličeji, když se to snažil chytit (taky si, když už je inženýr na hydrauliku, mohl spočítat příslušný poměr tlaku a hmotnosti) .

Ještě mě tak napadá, viděl jsem sprejovou bombičku s 89% kyslíkem, je to do klimatizací, kdyby se dala rozumně sehnat, možná by byla lepší, než to co jsem použil já, stlačený vzduch ( přečtě te si, co je na obalu, ne CO2, vypadá to podobně ale ne a ne hořet :) ) do ručního klaxonu.
Hornet
Příspěvky: 15
Registrován: pát 19. lis 2004, 09:43

Příspěvek od Hornet »

Skus to viko udelat zamykaci nejakou zaklapkou a namontuj na nej nejake pero at to ty naboje tlaci dolu, ne moc silne.
Kdo si hraje - nezlobí
Uživatelský avatar
ucho
Příspěvky: 15
Registrován: pon 10. říj 2005, 19:42

KK

Příspěvek od ucho »

Ahojte. Tak mám sestrojen ten velký kanon, střílí to 2l PET flašky (asi 2kg) do výšky asi 150metrů a do dálky to střílí (zatím) rekord 179metrů, mám špatně těsnící zátku. O víkendu du zase střílet a tu hranici 300metrů chci překonat... Jinak to váží asi 20kg, takže se to nedá absoltuně nosit, tak to vozíme na sáňkách, ale sníh nám taje :evil: budu tomu muset udělat podvozek, jinak odpružení je zatím stará pneumatika. Když držím hlaveň, aby neodlítla, tak musím přetrpět ty strašné, ohlušující rány, chtělo by to špunty do uší :D . Zapaluju to indukční cívkou z auta a svíčkou. Palánuji taky z toho vystřelovat kulovky, tak su zvědav, zda to přežijí...
Tak toť zatím vše, zítra to nafotím.
A vyrábím si malé ruční kákáčko je to z horkovzdušné pistole. komora to bude 5cm, délka 25cm, hlaveň asi 1cm, nebo 2cm zevnitř, chtěl bych tím střílet třeba megy atd..., protože to perfektně dokáže zapálit zápalničku...
Toť vše (zatím), zdravím, Pyru zdar!
Uživatelský avatar
BIG JOHN
Příspěvky: 5
Registrován: sob 10. pro 2005, 14:52

Příspěvek od BIG JOHN »

Pistole na megy(nebo něco co se tomu podobá) protože to po vystřelení (z pistole) udělá nějaký sekundárni efekt sem někde vyděl ke koupení... ale možná se pletu bylo to už dávno :roll:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Nedávno jsem byl se svým dělem střílet a stala se mi věc kterou bych nikomu nepřál.Po několika výstřelech se stalo to že mi vylítl ten horní uzávěr (jak se šroubuje) a to přímo do květáku :evil: .Řeknu vám takovo pecku by nedal snad ani Arnold.Když jsem se postavil zjistil jsem že mi teče krev z nosu i rtů a já měl pocit že mi ty rty snad praskly.Kámoš který tam byl se mnou měl naštěztí kapesník a po chvíli to bylo v pohodě.V zrcadle jsem vypadal nakonec normálně jenom ret byl trochu nateklej.
Zajímalo by mě jestli jsem takovej smolař, nebo jestli se to už taky někomu stalo.
PePa
Příspěvky: 62
Registrován: pon 29. lis 2004, 10:29

nerad to přiznávám

Příspěvek od PePa »

ale taky mě to někdy kolem dvanáctýho roku, když jsem ještě věřil myjavskýmu plastu, dalo nečekaně na budku :evil: . Ono se to nezdá, ale taková tankistická kožená helma s brejlema se opravdu občas hodí, i když v tom vypadáte jako pilot z první světový a lidi se tomu obvykle smějou
Pikarec

nedělej si z toho mindráky

Příspěvek od Pikarec »

Ono se stane, stát se může cokoliv, znal jsem jednu a ta tvrdila, že ji Pán Bůh nevydá, nosila křesťanský amulety, reflexní vestu, jezdila opatrně, až hrůza a pak se, tuším tehdy po mši za Černobyl, společensky unavila a usnula na dálnici, probudila se s náklaďákem za zadkem a dneska přežívá už pár let bez noh na kriplkáře...No, to s tím nemá nic společnýho, jenom, že někdy, kromě plexištítu a vaťáku, případně dalších ochranných pomůcek a po deseti vynikajících testech ani modlitba nepomůže a asi je to osud nebo satan, nebo já nevím co.
Tak jsem třeba jednou dělal dětičkám na táboře efekt s dýmovnicí a najednou blaf a vystřelilo to bokem a bylo půk hodiny co hasit...
Nebo jsme s kámošem udělali kanón na CO2 plněnej z bomby ve výčepním pultu, na střílení konfet, a nedošlo nám, že se PET box od zmrzlinovejch kornoutů, co jsem použili na hlaveň schladí tím CO2 z bomby a křehne a konfety že se zmuchlají...No, obecenstvo tu barevnou papírkovou explozi bralo jako součást večírku, PET naštěstí nená těžký střepiny.
No, tak ani nedoufej, že jsi v tom sám :evil: :twisted: :twisted:
Návštěvník

butan a podobne

Příspěvek od Návštěvník »

neviem kam inam to dať, ale snáď mi niekto poradí, takže :

Jedného krásneho slnečného dňa ( počas defektu duše bicykla, v tú najmenej očakávanú chvíľu ) ma uchvátila myšlienka náhrady manuálnej atmosferickej pumpy nejakým núdzovým zdrojom stlačeného plynu.

Najprv moja úvaha viedla a stále vedie jednoznačne ku použitiu CO2 bombičky, alebo pyrotechnického generátora, avšak v špecifickej úprave, vyplývajúcej z jeho činnosti, avšak v slabšej chvíľke som uvažoval ( len uvažoval ) aj o núdzovom/dojazdovom využití kompaktného uni. plastového rezervoára skvapalnelo butánu s veľkým pumpovým nadstavcom, v najjednoduchšej úprave, dávajúci asi 1,5 atm.

Tu ma napadá, nakoľko by mohla byť takáto núdzová ( bezvzduchová/bezkyslíková ) zmes nebezpečná pri bežnej prevádzke bicykla a nakoľko by vzrástlo riziko vznietenia pri zvyškovom obsahu vzduchu a za nešpecifických podmienok, kde by ale kyslík neprevýšil hornú medzu výbušnosti butánu.
Predpokladám, že o podobný test sa pravdepodobne ešte nikto nepokúšal, ak opomeniem niektoré menej známe, správne motivované, špecializované testovacie pracoviská.
Pikarec

já nevím

Příspěvek od Pikarec »

tak se stalo, že jeden chlap si z lenosti nafoukal kolo u kárky bombičkou do zapalovačů a nebouchlo to týden, co s tím jezdil. Pak se ožral, napadlo ho to odpálit, tak otevřel ventilek, ani to nechytlo, udělalo to teda asi 30 cm dlouhej plamen, ale jinak nic, dovnitř to neskočilo.

Ale viděl jsem horší věc, na lékárně někomu vypustili kolo a tak tam kápl kapalnej dusík a zase zašpuntoval. Za minutu to bylo nafouklý. Napřed na tom normálně odjel ale pak se za rohem ozvala pecka jako z děla a ten plášť se mu roztrhl.

Slyšel jsem ale jinu historku, jak si chlapi v dílně dofoukali kolo u přívěsu z bomby a spletli si stlačenej vzduch s acetylénem. Prej to byla pecka, že zůstal jenom disk a a vozejk začal rejdit za autem, naštěstí byla dálnice po ránu ještě celkem prázdná, ale za chvilku už je brali policajti, no ukecalo se to na nekvalitní protektor, nebo tak něco.


Jednou jsme z blbosti nafoukali balón na basket butanem a čekali, že až si někdo kopne, bouchne to. Ten balón vydržel půl roku a nic, nakonec jsme ani nevěděli, kterej to je, takže pár "zasvěcených" se tak trochu vyhýbalo kontaktu s míčem.
Micheche

Nebouchne

Příspěvek od Micheche »

Kolo jsem jednou nafoukal butanem tak nějak ze vzteku,nebo spíš z nouze, na přehradě někdo furt kradl ventilky a jednou si přibral i pumpičku a blatníky ( a kdyby hlídač spal ještě tvrději, přibral by si i kolo, možná i se stojanem).
Nebouchlo to. I když v tom nějaký vzduch nepochybně byl, tak jsem na tom došlapal 20 kiláků a nic.
Odpovědět